Балканска торта Наполеон
Необходими продукти:
250 грама бутер тесто
4 яйца
100 грама нишесте
30 грама брашно
300 грама захар
1 ванилия/ванилин
800 милилитра прясно мляко
200 милилитра вода
300 милилитра високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Вземете висока тава, намажете дъното и стените й с масло и ги поръсете с брашно. Разточете тестото тънко и го разрежете на две, оформяйки два блата с размерите на съда, в който ще печете. Сложете ги в тавата и надупчете с помощта на вилица. Изпечете за около 12 - 15 минути и нарежете единия на едри квадрати, а другия оставете цял.
Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 1/3 от захарта до получаването на твърда пяна. Жълтъците също разбийте с 1/3 захар и добавете ванилията. След това изсипете брашното, нишестето и водата.
Сложете млякото да заври и когато това стане, добавете жълтъците, бъркайки бързо. Нека кремът се сгъсти, свалете от котлона и охладете малко. Следва да го смесите с белтъците.
Застелете дъното и стените на висока тава с хартия за печене. Сложете първо целия блат, върху него разпределете крема и заравнете повърхността.
Разбийте сметаната с останалата захар и я нанесете върху крема. Завършете тортата, подреждайки квадратите от тесто. Приберете я в хладилника за 5 - 7 часа, а най-добре за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Уникални торти за специални празници
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Балканска торта Наполеон