Торта Мохито с авокадо и кокос

Необходими продукти:
- 100 грама бадеми
- 3 супени лъжици кокосови стърготини
- 7 фурми без костилки
- щипка сол
- 2 броя авокадо
- 4 супени лъжици кокосово масло
- 2 супени лъжици мед
- шепа ментови листенца
- 1 чаена лъжица настъргана кора лайм
- 3 супени лъжици пресен сок от лайм
- 2 супени лъжици мед или друг заместител на захарта
За декорация:
- 2 резена лайм
- стрък мента
Начин на приготвяне:
Фурмите трябва да бъдат големи и меки, а авокадото добре узряло, също меко. Издълбайте с чаена лъжица месестата част на авокадото. Разтопете кокосовото масло оставете за около 3 часа на стайна температура, за да се разтопи.
Подгответе си разглобяема кексова форма с диаметър 16 сантиметра. Дъното й покрийте с хартия за печене.
Блатът
Смесете в кухненски робот бадемите, кокосовите стърготини и фурмите. Смелете ги с S-образното острие до получаване на лепкава маса, която разпределете върху хартията в подготвения съд и плътно притиснете към дъното му.
Мусът
Комбинирайте и смелете (използвайте отново уреда със същото острие) авокадото, кокосовото масло, сока и кората от лайм и меда. Щом получите нежен мус, разпределете го върху блата.
Приберете десерта в хладилника за една нощ или сложете за 3-4 часа в камерата.
Ако тортата е замръзнала, размразете я напълно преди поднасянето. Украсете с резени лайм и ментови листенца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Авокадо
- Пълнено авокадо с пушена сьомга и яйца
- Мохито с водка
- Бърз и лесен салатен дресинг с авокадо
- Сос от авокадо с чесън, майонеза и маслини
Коментари към Торта Мохито с авокадо и кокос