Яйчен пунш с коняк, канела и бяло вино

Необходими продукти:
250 милилитра коняк
1 литър настойка от черен чай
750 милилитра бяло вино
4 жълтъка
1 лимон
300 грама пудра захар
3 зрънца карамфил
канела на вкус
настърган шоколад за поръсване
Начин на приготвяне:
Важно е да знаете, че не трябва да приготвяте напитката в алуминиев съд, защото тя може да се окисли.
Направете предварително силно концентрирана настойка от черен чай. В нея сложете зрънцата карамфил, канелата и ситно нарязаната лимонова кора. Оставете течността да престои час. След това налейте виното, коняка и сока от цитруса. Поставете съда на котлона и затоплете малко комбинацията.
Разбийте жълтъците с пудрата захар, използвайки миксер, и смесете с напитката.
Готовия пунш разпределете в подходящи високи чаши, поръсете с настърган шоколад и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: smak.ua
Коментари към Яйчен пунш с коняк, канела и бяло вино