Празничен пунш с плодове
Необходими продукти:
- 1 чепка червено грозде (или друг плод)
- 750 милилитра вино Просеко (или друго сухо пенливо бяло вино)
- 1 литър ябълков сок
- лед на кубчета
- 250 милилитра джин
- 50 милилитра ликьор (билков или друг)
- 1 малък корен джинджифил, фино нарязан
- 2 супени лъжици сироп по избор
- 3-4 клонки розмарин
- 1 мандарина, нарязана на тънки кръгчета
Начин на приготвяне:
Сложете във фризер гроздето (или друг плод) за около 8-12 часа или докато замръзне. Охладете в хладилник виното и ябълковия сок. Изсипете в голяма купа замразеното грозде, леда, клонките розмарин и резените мандарина и добавете останалите съставки.
Разбъркайте леко и сипете в чаши.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
Коментари към Празничен пунш с плодове