Шоколад с макадамия и кокос
Необходими продукти:
- 1 чаша черен шоколадов чипс 60% какао
- 1/4 чаша препечен кокосов чипс
- 1/4 чаша безсолни печени ядки макадамия, нарязани
- морска сол
- 3 супени лъжици бял шоколадов чипс
- 1/2 чаена лъжичка кокосово масло
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разтопете в купичка в микровълнова фурна или на водна баня черния шоколадов чипс за 1-2 минути или докато се разтопи, като разбърквате често. Разстелете в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Поръсете с печения кокосов чипс, ядките от макадамия и щипка морска сол.
Разтопете в купичка в микровълнова фурна белия шоколадов чипс с кокосовото масло за 1 минута или за колкото време е необходимо, като разбърквате често до получаване на гладка консистенция. Гарнирайте върху черния шоколад и охладете за 30 минути или докато стегне. Нарежете или начупете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 480 г ICONFIT
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Шоколад с макадамия и кокос