Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадово брауни с ганаш за глазура

Шоколадово брауни с ганаш за глазура

Шоколадово брауни с ганаш за глазура - изображение

Необходими продукти:
4 супени лъжици масло

  • 120 грама висококачествен черен шоколад
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша захар
  • 2 яйца
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт

за ганаша:

  • 120 грама черен шоколад
  • 1 чаена чаша сметана
  • захарни сърчица за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса. С масло намазнете 18 сантиметрова в диаметър тавичка и оставете настрана.

Маслото и шоколада за блата сложете в огнеупорна купа върху тенджера с вряща вода - нека дъното на съда да не докосва водата. Бъркайте, за да се разтопят съставките, изчакайте да се охлади.

Пресейте брашното с бакпулвера и солта.

Яйцата и захарта разбийте, докато се смесят добре. Добавете шоколадовата смес, млякото, ванилията и отново разбъркайте. Накрая прибавете брашното и комбинирайте добре.

Излейте тестото в тавичката и печете до суха клечка, за около 27-30 минути.

Охладете напълно в съда.

За ганаша затоплете сметаната, докато заври и с нея веднага полейте шоколада. Оставете за 5 минути горещината да отпусне парченцата шоколад, след което разбъркайте, докато се получи еднородна гъста смес.

Охладете за 25-30 минути, като на всеки 10 минути разбърквате.

Полейте сладкиша с шоколадовия ганаш и изравнете. Оставете да се охлади за 20 минути, след което изстудете в хладилник за още 30 минути до 1 час.

Извадете брауни сладкиша 15 минути преди сервиране от хладилника, след което нарежете. Поръсете всеки резен със захарни сърчица.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки