Чесън в бяло вино с подправки

Необходими продукти:
5 средни глави чесън
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица смес от подправки: розмарин, риган, мащерка, босилек, градински чай,
чубрица
500 милилитра вода
сол на вкус
3 дафинови листа
30 милилитра сухо бяло вино
магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Разделете главите чесън на скилидки, които сложете във вряща вода, без да обелвате. 30 секунди по-късно отцедете течността, залейте скилидките със студена вода и тогава обелете.
Нагорещете зехтина в подходящ съд, сложете в него чесъна. Когато започне да "цвърчи", намалете температурата до минимум и прибавете подправките, включително и дафиновите листа. Оставете чесъна да се приготвя в продължение на 25-30 минути, като разклащате съда и не допуснете скилидките да прегорят.
След това увеличете котлона до максимално и налейте виното. Нека съдът остане на огъня до изпаряване на течността. По желание може да подсолите на вкус.
Готовия чесън поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз, в качеството си на
допълнение към печено месо, салати или супи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
ЛЕПАРАЦИД сироп за деца 50 мл ДОЛЕРАН ФАРМА
БИОМОЛ ЧЕСЪН капсули 500 мг * 180
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЧЕСЪН + ВИТАМИН E капсули * 150
ОСТРОВИТ ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 90
ИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Чесънът предотвратява развиването на доброкачествена хиперплазия на простатата
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Чесън в бяло вино с подправки