Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Тулумбички с шоколадов пълнеж

Тулумбички с шоколадов пълнеж

Тулумбички с шоколадов пълнеж - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша вода
  • 4 супени лъжици студено масло
  • 1/2 чаена чаша +2 супени лъжици захар на кристали
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша брашно
  • 3 големи яйца
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 18 шоколадови овални бонбона
  • 2 супени лъжици канела

Начин на приготвяне:

В касерола загрята на средна температура сложете водата, маслото, 2 лъжици захар и оставете да заври. Намалете котлона и сложете брашното. С дървена шпатула бъркайте непрекъснато, докато се получи малка топка - около 1 минута.

Свалете от котлона и оставете тестото да се охлади за 5 минути, след което добавете едно по едно яйцата, като след всяко бъркате с шпатулата до пълното му усвояване.

Накрая добавете ванилията и разбъркайте за последно.

Напълнете пош с подходящ накрайник с тестото.

Застелете тава с хартия за печене.

тулумбички

Оформете малки кръгчета с диаметър около 3 сантиметра и отгоре поставете по един бонбон, обвийте със спираловидни движения с тестото, за да покриете шоколада. Приберете във фризер и замразете за 1 час.

Загрейте до 180 градуса голямо количество олио в дълбока тенджера.

Пържете 3-4 тулумбички едновременно, докато станат кафяви - около 3 минути.

Извадете ги върху решетка или кухненска хартия, за да се отдели излишното олио от тях.

Оваляйте ги в микс от 1/2 чаена чаша захар и 2 супени лъжици канела.

За framar.bg: Данна Панжарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти