Тулумбички с шоколадов пълнеж
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша вода
- 4 супени лъжици студено масло
- 1/2 чаена чаша +2 супени лъжици захар на кристали
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена чаша брашно
- 3 големи яйца
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 18 шоколадови овални бонбона
- 2 супени лъжици канела
Начин на приготвяне:
В касерола загрята на средна температура сложете водата, маслото, 2 лъжици захар и оставете да заври. Намалете котлона и сложете брашното. С дървена шпатула бъркайте непрекъснато, докато се получи малка топка - около 1 минута.
Свалете от котлона и оставете тестото да се охлади за 5 минути, след което добавете едно по едно яйцата, като след всяко бъркате с шпатулата до пълното му усвояване.
Накрая добавете ванилията и разбъркайте за последно.
Напълнете пош с подходящ накрайник с тестото.
Застелете тава с хартия за печене.
Оформете малки кръгчета с диаметър около 3 сантиметра и отгоре поставете по един бонбон, обвийте със спираловидни движения с тестото, за да покриете шоколада. Приберете във фризер и замразете за 1 час.
Загрейте до 180 градуса голямо количество олио в дълбока тенджера.
Пържете 3-4 тулумбички едновременно, докато станат кафяви - около 3 минути.
Извадете ги върху решетка или кухненска хартия, за да се отдели излишното олио от тях.
Оваляйте ги в микс от 1/2 чаена чаша захар и 2 супени лъжици канела.
За framar.bg: Данна Панжарова
Източник: tasty.co
Коментари към Тулумбички с шоколадов пълнеж