Домашни тулумбички
Необходими продукти:
250 грама брашно
4 яйца
125 грама масло
500 мл вода
щипка сол
За сиропа:
500 грама вода
500 грама захар
1 ванилия
1 канела (по желание)
лимонов сок (от 1 лимон)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври и след като това стане, добавете маслото и щипка сол. Започнете постепенно да прибавяте брашното. Бъркайте с дървена лъжица до получаването на гладко тесто, което не трябва да залепва по съда.
Оставете да изстине малко и прибавете яйцата. Бъркайте, докато сместа стане еднородна.
Следва да направите сиропа: сварете водата със захарта и добавете ванилията (и канелата), сока от лимона.
С помощта на шприц оформете тулумбичките и изпържете в нагорещено олио. Не използвайте вилица и не ги дупчете, изваждат се с решетъчна лъжица. Готовите тулумбички се сиропират.
Да ви е сладко!
Коментари към Домашни тулумбички