Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Торта от ръжен хляб с крема сирене, орехи, сьомга и спанак

Торта от ръжен хляб с крема сирене, орехи, сьомга и спанак

Торта от ръжен хляб с крема сирене, орехи, сьомга и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 ръжен хляб
  • 500 грама крема сирене
  • 500 грама извара
  • 2 скилидки чесън
  • шепа орехови ядки
  • 100 грама спанак
  • 400 грама консервирана сьомга в собствен сок
  • 1 голям домат
  • 10 грама желатин
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина с малко вода и го оставете да набъбне. Нарежете ситно ореховите ядки и скилидките чесън.

Крема сиренето и изварата разбийте заедно с миксер. Получената еднородна маса разделете на три части. Към едната прибавете чесъна и орехите. Подправете и приберете в хладилника.

Измийте спанака, сложете го в тенджера, която поставете върху котлона (не наливайте вода). Нека престои на среден огън, докато листата започнат да изсъхват. Тогава отстранете от котлона, отцедете ги и смелете на пюре. Прибавете го във втората част от крема сиренето с изварата, подправете и разбъркайте.

Направете кръстообразен разрез на домата и го пуснете за 30 секунди във вряща вода. След това преместете в съд с ледена вода и обелете ципата. Разрежете домата на 4 части, отстранете семената, а месестата част нарежете ситно.

Сьомгата изсипете в купа и намачкайте с вилица, прибавете доматените парченца, останалата смес от извара и крема сирене, подправете и разбъркайте.

Поставете набъбналия желатин на водна баня и бъркайте, докато се разтвори напълно. Нека се охлади малко и го разпределете по равно в трите плънки. Разбъркайте всяка.

Изрежете корите на хляба, меката вътрешност разделете хоризонтално на 4 пласта.

Намажете единия с бялата плънка (с орехи и чесън), втория - с розовата (с доматите и сьомгата), а третия - със зелената (спаначената).

Подредете ги една върху друга с крема нагоре и върху последната сложете четвъртото парче хляб.

Приберете ръжената торта за половин час в хладилника, след което нарежете на правоъгълници и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...ВидеоЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниИнтервютаДиети