Толстолоб със сметана, лук и кашкавал на фурна
Необходими продукти:
- 1 толстолоб
- 100 грама брашно
- 1 супена лъжица сол
- 3 супени лъжици олио
- по 1/2 връзка магданоз и копър
- 150 грама заквасена сметана
- 1 глава лук
- различни видове смлян пипер на вкус
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 100 грама кашкавал или на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и нарежете на порции толстолоба. Мариновайте го в любими подправки и лимонов сок, след което оваляйте в брашно и изпържете леко от двете страни всяко от парчетата.
Обелете главата лук, нарежете я на шайби, които също запържете.
Подмажете тава с олио, в нея изсипете кромида, а върху него подредете рибата. Поръсете със ситно нарязаните магданоз и копър, залейте със сметаната и изпечете във фурната (на 180 градуса) за половин час.
Междувременно настържете кашкавала едро и с него поръсете толстолоба около пет минути преди да извадите от фурната.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Коментари към Толстолоб със сметана, лук и кашкавал на фурна