Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Толстолоб със сметана, лук и кашкавал на фурна

Толстолоб със сметана, лук и кашкавал на фурна

Толстолоб със сметана, лук и кашкавал на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 толстолоб
  • 100 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • 3 супени лъжици олио
  • по 1/2 връзка магданоз и копър
  • 150 грама заквасена сметана
  • 1 глава лук
  • различни видове смлян пипер на вкус
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 100 грама кашкавал или на вкус

 

Начин на приготвяне:

Почистете, измийте и нарежете на порции толстолоба. Мариновайте го в любими подправки и лимонов сок, след което оваляйте в брашно и изпържете леко от двете страни всяко от парчетата.

Обелете главата лук, нарежете я на шайби, които също запържете.

Подмажете тава с олио, в нея изсипете кромида, а върху него подредете рибата. Поръсете със ситно нарязаните магданоз и копър, залейте със сметаната и изпечете във фурната (на 180 градуса) за половин час.

Междувременно настържете кашкавала едро и с него поръсете толстолоба около пет минути преди да извадите от фурната.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти