Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печен толстолоб с мащерка и лук

Печен толстолоб с мащерка и лук

Печен толстолоб с мащерка и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 толстолоб
  • 1 лимон
  • 1 глава кромид (голяма)
  • 50 грама мащерка
  • 100 милилитра зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Почистете рибата (вътрешностите и люспите), но не отстранявайте главата.

толстолоб

Лука нарежете на полукръгчета.

лук

Запържете го до златисто в зехтина.

 лук

Добавете половината от листата прясна мащерка и след минута свалете съда от котлона.

мащерка

Овкусете рибата със сол и смлян черен пипер. След това я напълнете с комбинацията от мащерка и лук.

лук и мащерка

Нарежете половината лимон на малки парченца, които също сложете в толстолоба. Покрийте рибата със стръкчета мащерка.

толстолоб

Напръскайте повърхността на рибата със сока от останалия цитрус, полейте я и с малко зехтин.

лимон

толстолоб

Изпечете за 20 минути при температура на фурната от 190 градуса.

толстолоб

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти