Сорбе с ревен и джин
Необходими продукти:
- 400 грама ревен, почистен
- 190 грама захар
- 1 лимон - сок
- 4 супени лъжици джин
Начин на приготвяне:
Нарежете ревена на 3-сантиметрови парченца, сложете в касерола, добавете захарта и 100 милилитра вода. Стоплете леко, за да се разтворят кристалчетата, но водата не бива да се сгорещява.
Когато захарта се стопи, увеличете температура и оставете сместа да къкри 15-20 минути, като разбърквате често. За това време ревенът трябва да се е "разтворил" в сместа и почти да се е стопил. Охладете, добавете джина и блендирайте, за да се получи пюре. Охладете 1 час във фризер.
След това разбъркайте сладоледа и отново го върнете във фризера за 30 минути, разбъркайте още веднъж и продължавайте така на всеки 30 минути, докато десертът се втвърди дотолкова, че разбъркването стане невъзможно. Процесът би трябвало да отнеме общо време около 3 часа.
След това замразете за една нощ, а на следващия ден сервирайте сорбето.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сорбе с мандарини
- Млечно сорбе с пъпеш и карамелизирани фъстъци
- Веган сорбе с банани и портокали
- Сорбе от ябълки и лайм с кисело мляко
- Освежаващ летен коктейл с лимоново сорбе, вишнев сироп и орехи
- Малиново сорбе с бял шоколад
- Чаено сорбе
- Сорбе от червени портокали
- Сорбе от диня
- Сорбе от ягодова маргарита
Коментари към Сорбе с ревен и джин