Пържени кашкавалени пръчици
Необходими продукти:
- 1-1,5 чаени чаши брашно
- 6 супени лъжици преварена вода
- сол
- 6 супени лъжици студено прясно мляко
- 3 супени лъжици настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Налейте студеното мляко в купа, добавете преварената вода и щипка сол. След това постепенно изсипете брашното в течността, замесвайки тесто.
Увийте го в стреч фолио и оставете за половин час. След това добавете настъргания кашкавал и омесете добре.
Разточете тънък правоъгълен пласт и го нарежете на ленти с ширина 1,5-2 сантиметра.
Изпържете ги в горещо олио, докато станат златисти. Готовите изваждайте върху хартия, за да поеме тя излишното количество мазнина.
Поднесете хрупкавите пръчици топли и с любим сос.
Да ви е хрупкаво!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kyhar.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Кашкавален сос Бешамел
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Пържени кашкавалени пръчици