Пълнено пиле със сушени плодове, орехи и меден сос
Необходими продукти:
2 ябълки
2/3 чаена чаша ситно нарязани сушени кайсии
1/2 чаена чаша стафиди
1 чаена чаша едро нарязани орехови ядки
1/4 чаена лъжица канела
2 супени лъжици разтопено масло
1/4 чаена чаша ябълков сок
2 супени лъжици мед
1/4 чаена лъжица сушена чубрица
1/2 чаена лъжица сол
2 пилета, разделете всяко на две
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
На дъното на подходяща тава разпределете смес от нарязаните ябълки, сушени кайсии, стафидите, орехите и канелата, залейте всичко с разтопеното масло.
Измийте разрязаните на две части пилета, подсушете ги, натрийте със сол и черен пипер, след което сложете върху плодовата основа с гърдите надолу.
Смесете ябълковия сок с меда и чубрицата. Намажете пилешкото с този сос и поставете да се пече във фурната (предварително загрята до 200 градуса) до готовност.
Сервирайте месото, разкъсано на порции, сложете по малко от плодово-ореховия пълнеж. Ако искате гарнирайте и с предварително сварен ориз, който ще поеме част от сладкия вкус на плодовете.
Добър апетит!
Снимка: wday.ru
Коментари към Пълнено пиле със сушени плодове, орехи и меден сос