Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнено пилешко с маслини, гъби и топено сирене

Пълнено пилешко с маслини, гъби и топено сирене

Пълнено пилешко с маслини, гъби и топено сирене - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама пилешки гърди
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • сок от половин лимон
  • 200 грама пресни печурки
  • 80 грама топено сирене
  • 100 грама зелени маслини без костилки
  • 1 главичка лук
  • 30 грама масло
  • 20 милилитра бяло вино
  • 1 стрък розмарин
  • клечки за зъби

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте, подсушете гърдите и ги филетирайте. Овкусете ги със сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Покрийте ги със стреч фолио и ги разточете. Охладете месото, а през това време загрейте масло и запържете нарязани ситно лук и печурки.

Прибавете маслините, подправете с розмарина и бялото вино. Задушете сместа за 10 минути и охладете. Върху всяко филе сложете по една лъжица от сместа, резенчета топено сирене и завийте месото. Прикрепете с помощта на клечки за зъби.

Подредете рулцата в покрита с лист пергамент тава и запечете за 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. Охладете, разпределете порции и поднесете ястието с гарнитура и напитка по ваш избор.

Добър апетит!

Източник: domesticdreamboat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноБотаникаХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаНовиниДиетиСпорт