Пълнено пилешко с маслини, гъби и топено сирене
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер, кимион
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- сок от половин лимон
- 200 грама пресни печурки
- 80 грама топено сирене
- 100 грама зелени маслини без костилки
- 1 главичка лук
- 30 грама масло
- 20 милилитра бяло вино
- 1 стрък розмарин
- клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете гърдите и ги филетирайте. Овкусете ги със сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Покрийте ги със стреч фолио и ги разточете. Охладете месото, а през това време загрейте масло и запържете нарязани ситно лук и печурки.
Прибавете маслините, подправете с розмарина и бялото вино. Задушете сместа за 10 минути и охладете. Върху всяко филе сложете по една лъжица от сместа, резенчета топено сирене и завийте месото. Прикрепете с помощта на клечки за зъби.
Подредете рулцата в покрита с лист пергамент тава и запечете за 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. Охладете, разпределете порции и поднесете ястието с гарнитура и напитка по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: domesticdreamboat.com
Коментари към Пълнено пилешко с маслини, гъби и топено сирене