Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Питка от пясъчно тесто с картофи, бекон и меко сирене

Питка от пясъчно тесто с картофи, бекон и меко сирене

Питка от пясъчно тесто с картофи, бекон и меко сирене - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 250 грама брашно
  • 100 грама масло или маргарин за печива
  • 1/2 чаена лъжица сол


За плънката:

  • 500 грама картофи
  • 200 грама бекон
  • 200 грама меко сирене тип Бри
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и го стрийте заедно с маслото/маргарина и половин чаена лъжичка сол.

брашно

В получените трохи налейте 3 супени лъжици студена вода и направете еднородно тесто, което увийте в стреч фолио и приберете за тридесет минути в хладилника.

тесто

Междувременно сварете предварително обелените картофи до полуготовност (не трябва да бъдат напълно омекнали).

картоф

Отцедете течността и ги нарежете на кръгчета с дебелина 5 милиметра.

картоф

Бекона превърнете в ивици, дебели около сантиметър.

бекон

Изпържете ги до покафеняване (около 7-10 минути).

бекон

Сиренето нарежете на кубчета.

сирене

Изсипете бекона в подходяща форма с диаметър 22 сантиметра.

бекон

Следва ред от картофите.

картоф

Тях покрийте с парченца сирене.

сирене

Разточете охладеното тесто под формата на кръг, малко по-голям от диаметъра на съда.

Покрийте с него продуктите в тавата, като подвиете краищата, за да се затвори плънката.

тесто

Изпечете питката за около половин час.

питка

Когато готовата вкуснотия се охлади, обърнете я върху поднос.

питка

Така плънката ще се окаже на повърхността, а основата ще е от тестото.

питка

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл