Пелмени с гъби и кашкавал в гърне
Необходими продукти:
- 500 грама пелмени
- 500 грама гъби (печурки, стриди)
- 2-3 глави кромид лук
- 200 грама нарязан или настърган кашкавал
- 1 яйце
- 2 супени лъжици майонеза
- връзка магданоз
- риган или друга любима подправка
Начин на приготвяне
Нарежете гъбите, изпържете в олио до полуготовност (докато водата се изпари и гъбите започнат да се зачервяват).
Разпределете продуктите в гърне, като редувате слоеве: пелмени, гъби, половината от кашкавала, пелмени, гъби.
Разбийте яйцето с майонезата, налейте вода (колкото е необходимо), подправете и залейте съдържанието на гърнето. Най-отгоре разпределете останалия кашкавал и изпечете ястието (40 минути на 190 градуса).
Накълцайте магданоза и с него поръсете готовите пелмени с гъби и кашкавал.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Още по темата:
Коментари към Пелмени с гъби и кашкавал в гърне