Медени сладки с глазура
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 80 грама мед
- 60 грама кафява захар
- 150 грама масло
- 1 ампула ваниловия есенция
- 1 щипка сол
- 10 грама бакпулвер
- 450 грама брашно
за глазурата:
- 1 яйце
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка разтворимо кафе
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с лист пергамент. Разтопете меда и изчакайте го да изстине. Сложете брашното и бакпулвера в купа. Разбийте яйцата, захарта и ванилията.
Прибавете меда, маслото и щипката сол. Комбинирайте течните, сухите съставки и направете тестото. От него оформете малки топчета, подредете ги в тавичката и глазирайте със смес от разбито яйце, прясно мляко и кафе.
Направете драскотини по повърхността на сладките с помощта на вилица и ги изпечете за 20-25 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете.

Да ви е сладко!
Източник: www.asmaacuisine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ХЕРБИТУСИН БРОНХИ И ГЪРЛО пастили * 12
ГЛИЦЕРИНОВ САПУН КРИСПА С ЕКСТРАКТ ОТ МЕД 75 г
ФЕРТИЛ ЕЙД капсули * 90 за жени FAIRHAVEN HEALTH
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ЛИМОН пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Отслабване с мед и канела
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Канелени сладки с мед
Коментари към Медени сладки с глазура