Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Коледен венец от пилешко със сварени яйца и бутер тесто

Коледен венец от пилешко със сварени яйца и бутер тесто

Коледен венец от пилешко със сварени яйца и бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама бутер тесто
  • 700 грама пилешко филе
  • 3 яйца
  • 1 морков
  • 2 глави стар лук
  • скилидка чесън
  • връзка копър
  • 2-3 супени лъжици олио

 

Начин на приготвяне:

Бутер тестото размразете на стайна температура. Зеленчуците обелете, две от яйцата сварете твърдо, а третото оставете сурово (белтъкът ще е необходим за каймата, а с жълтъка ще намажете венеца).

Нарежете зеленчуците немного ситно и ги изпържете до омекване в олио, като добавите щипка сол.

Пилешкото смелете, подсолете и смесете със запържените зеленчуци, наситнените чесън и копър, черен пипер, други подправки, които предпочитате и яйчения белтък.

Ако каймата се получи суха, сложете цяло сурово яйце. Омесете добре.

Застелете тава с лист пергамент, поставете в средата чаша и с помощта на супена лъжица разпределете сместа върху нея. С мокри ръце оформете красиво венеца и по повърхността му подредете сварените яйца, разрязани на половинки (поставяйте ги с разреза надолу). Притиснете ги леко в каймата.

Бутер тестото разрежете на ивици, от които направете "елхички" или "борови клонки" между яйцата. Краищата на венеца също очертайте с тестото, може да сътворите цветчета или друго декорация.

Намажете повърхността с жълтъка и изпечете венеца във фурната за 40 минути на 180-190 градуса.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСнимкиРецептиНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмАлт. медицинаБотаникаЛечения