Кафе лате с карамел, сметана и фъстъчено масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша мляко
- 1 чаена лъжичка какао на прах
- 1 чаена лъжичка мед
- 50 милилитра кафе без кофеин, инка
за карамела
- 3 чаени лъжички захар
- 2 супени лъжици течна сметана, сладкарска
- 2 чаени лъжички фъстъчено масло
- спрей сметана за украса
Начин на приготвяне:
В чаша налейте топлото мляко, добавете меда, кафето и какаото. Разбъркайте и украсете с бита сметана. Пригответе карамела като разтопите захарта и добавите сметаната и маслото.
Бъркайте сместа и намалете мощността на котлона. Постепенно ще започне да се сгъстява и карамелизира. Декорирайте кафето с получения сироп и поднесете веднага.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЧАЙ ЛАТЕ 70 г
МАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
НовМАТИСЪН БИО ЛАТЕ КУРКУМА С КОКОС И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 175 г
НовБИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Крем с кафе
- Ограничаване приема на кофеин
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Студено ирландско кафе
- Студено кокосово кафе
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Коктейл от кафе с ликьор, коняк и сметана
- Редовната консумация на кафе намалява риска от развитие на диабет тип 2
Коментари към Кафе лате с карамел, сметана и фъстъчено масло