Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят Какво говори любимата храна за характера ни?

Какво говори любимата храна за характера ни?

Какво говори любимата храна за характера ни? - изображение

Ястията, които консумираме, не само дават на организма ни полезни вещества и калории, но и влияят върху настроението ни. Приема се, че храната е в състояние да компенсира недостига на положителна енергия, но също и да балансира отрицателната. Всеки от нас има предпочитания към определени хранителни продукти и ястия: някои не могат да си представят живота без сладкото, за други месото е на първо място, трети пък добавят подправки към всичко, което хапват.

Нека да видим какво се крие зад всичко това!

Егоистите предпочитат кисели ястия, скъперниците - пресните хранителни продукти, а романтичните натури и тези, които са склонни да се жертват за другите, не могат да устоят на сладките изкушения. Соленото дърпа не само бременните жени, но и самоотвержените и трудолюбиви хора.

Любителите на пикантни подправки са открити и наивни, привържениците на рибата искат всичко в живота им да върви, търсят душевен покой и чудеса.

Отговорните хора обичат зърнените храни, при това: тези, които предпочитат ръжени продукти се стремят към мъдрост, любителите на пшеницата се характеризират с повърхностен интерес към световните проблеми, всичко се отдава с лекота на привържениците на царевицата, а овесът е предпочитан от самоуверените личности, жадни за знания.

Хората, които с радост хапват плодове и зеленчуци, се смятат за най-спокойните: любовта към картофа говори за сериозност, към морковите - за весела натура, към зелето - за сърдечност, към краставиците - за мечтателност, а към доматите - увереност в собствените сили. Който обича лука - признава грешките си, а чесъна предпочитат неотстъпчивите, упорити и уверени хора.

Изпитващите голяма нужда от консумацията на ябълки се отличават с разсъдливост, на лимони - критичен ум, бананите говорят за лекомислие, а гроздето - за удовлетвореност.

Непрекъснатата потребност от мляко определя човека като очакващ някой да подреди живота му. Тези, които обичат много млякото, не отричат грешките си, но и забелязват и най-дребните чужди. Ако пък млякото не е сред любимите ви продукти, то вие не понасяте лъжата и сте готови да погледнете истината в очите, колкото и горчива да е тя.

Ако яйцата са сред фаворитите ви, то значи непрекъснато се стремите към съвършенство.

Специалната любов към месото и месните продукти говори за агресивен и гневен характер, а привържениците на тлъстите храни таят всичко в себе си.

Нуждата от сладости се обяснява с наличието на безпокойство у човека. Неслучайно, когато хапнем нещо сладко, се успокояваме. По този начин привикваме към това "успокоително" и още повече увеличаваме своите дълбоки страхове, като съзнателно отказваме да се борим с тях.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноРецептиХранене при...ПсихологияСнимкиАлт. медицинаЗдравни съветиНовиниНаправления в медицинатаИсторияСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиСпортЛеченияДиетиАнкетиФизиологияИнтервютаСтатистически проучванияЗаведенияБотаникаПроизводители