Индийски чай масала по древна рецепта

Необходими продукти:
3/4 ч. ч. вода
пръчка канела
звездичка анасон
3 зърна кардамон
2 семки резене (фенел, фенхел)
2 големи парчета пресен джинджифил
3/4 ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. черен чай
1 ч. л. подсладител по избор: мед, кленов сироп, захар
Начин на приготвяне:
Сложете канелата, анасона, кардамона, джинджифила и резене във водата и оставете да заври. Към сместа прибавете млякото и черния чай. Нека отново заври. След това намалете котлона и оставете на бавен огън в продължение на 2 минути.
Разпределете подсладителя по дъното на чаши и прецедете чая директно в тях.
Наследете се на необичайния вкус!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТЕМИС БИО ЧАЙ КЕРАЛА МАСАЛА филтър * 20
КРЕМ 21 ДУШ КРЕМ С АРОМАТ НА ЧАЙ, МАСАЛА И МЕД 250 мл
КАРДАМОН СЕМЕ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
СЪРДЕЧНАТА СУТРА - ОШО
РАДЖА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Киселица, Дива ябълка
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Против отоци по тялото и подуване на краката пийте чай с диуретичен ефект
- Намалете болката при остеоартрит с чай от 4 вида билки
- Миск от подправки Old Bay
- Липа
- Мента
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Индийски чай масала по древна рецепта