Индийски чай масала по древна рецепта
Необходими продукти:
3/4 ч. ч. вода
пръчка канела
звездичка анасон
3 зърна кардамон
2 семки резене (фенел, фенхел)
2 големи парчета пресен джинджифил
3/4 ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. черен чай
1 ч. л. подсладител по избор: мед, кленов сироп, захар
Начин на приготвяне:
Сложете канелата, анасона, кардамона, джинджифила и резене във водата и оставете да заври. Към сместа прибавете млякото и черния чай. Нека отново заври. След това намалете котлона и оставете на бавен огън в продължение на 2 минути.
Разпределете подсладителя по дъното на чаши и прецедете чая директно в тях.
Наследете се на необичайния вкус!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТЕМИС БИО ЧАЙ КЕРАЛА МАСАЛА филтър * 20
КРЕМ 21 ДУШ КРЕМ С АРОМАТ НА ЧАЙ, МАСАЛА И МЕД 250 мл
КАРДАМОН СЕМЕ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
ПАДМАСАМБХАВА КРАТКА БИОГРАФИЯ НА СКЪПОЦЕННИЯ УЧИТЕЛ - ЙЕШЕ ЦОГЯЛ - ШАМБАЛА
УЧИТЕЛЯТ, КАКТО ГО ВИДЯХ АЗ - СЕСТРА НИВЕДИТА - ШАМБАЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чай от лайка като лекарство
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Калоферче
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Чубрица - балканска
Коментари към Индийски чай масала по древна рецепта