Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашна телешка саздърма

Домашна телешка саздърма

Домашна телешка саздърма - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм телешки джолан
  • 1 килограм овнешко месо
  • няколко зърна бахар
  • няколко дафинови листа
  • 7 грама черен пипер на зърна
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:


Нарежете двата вида месо ситно, налейте в тенджера студена вода и го накиснете за два часа. Прецедете и сварете в тенджера под налягане за час, час и половина. Месото трябва да се развари и да се отдели от костите.

Почиства се и се слага в чиста тенджера заедно с прецедения бульон и отделената от варенето мазнина. Гответе около половин час, бъркайки постоянно, и добавете дафиновия лист, бахара, сол според вкуса ви, и черен пипер на зърна.

Охладете сместа и напълнете подходящ съд, примерно бутилка. Притиснете сместа и допълнете с още бульон. Охладете саздърмата и съхранете в хладилник или камера. Разрежете, поднесете и на вкуса се насладете.

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник и снимки: malincho.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястия