Домашен шоколад с лешници
Необходими продукти:
5 супени лъжици какао на прах
5 супени лъжици сухо мляко
50 грама масло
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
5 супени лъжици оризово брашно
цели лешници на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки (без брашното) в подходящ съд и разбъркайте. След това добавете водата, отново разбъркайте и сложете сместа на много слаб огън. Когато започне да ври, прибавете маслото, бъркайки активно, докато се разтопи напълно. Идва ред на брашното, изсипете и него, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
Налейте шоколада в правоъгълна силиконова форма, слоят да бъде с дебелина 1 - 1,5 см. След това разпределете лешниците равномерно в шоколадовата маса и приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Домашен шоколад с лешници