Домашен шоколад с лешници
Необходими продукти:
5 супени лъжици какао на прах
5 супени лъжици сухо мляко
50 грама масло
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
5 супени лъжици оризово брашно
цели лешници на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки (без брашното) в подходящ съд и разбъркайте. След това добавете водата, отново разбъркайте и сложете сместа на много слаб огън. Когато започне да ври, прибавете маслото, бъркайки активно, докато се разтопи напълно. Идва ред на брашното, изсипете и него, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
Налейте шоколада в правоъгълна силиконова форма, слоят да бъде с дебелина 1 - 1,5 см. След това разпределете лешниците равномерно в шоколадовата маса и приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Скоро шоколадът ще бъде използван и в откриването на рак
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Домашен шоколад с лешници