Домашен шоколад с лешници

Необходими продукти:
5 супени лъжици какао на прах
5 супени лъжици сухо мляко
50 грама масло
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
5 супени лъжици оризово брашно
цели лешници на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки (без брашното) в подходящ съд и разбъркайте. След това добавете водата, отново разбъркайте и сложете сместа на много слаб огън. Когато започне да ври, прибавете маслото, бъркайки активно, докато се разтопи напълно. Идва ред на брашното, изсипете и него, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
Налейте шоколада в правоъгълна силиконова форма, слоят да бъде с дебелина 1 - 1,5 см. След това разпределете лешниците равномерно в шоколадовата маса и приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовМУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Домашен шоколад с лешници