Домашен кашкавал с чесън и магданоз

Необходими продукти:
1 килограм обезмаслена извара (за предпочитане домашна)
100 грама масло
1 яйце
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
2 скилидки чесън
магданоз на вкус (или друга любима подправка)
Начин на приготвяне:
Изварата трябва да бъде обезмаслена. Маслото да е на стайна температура, от неговото количество зависи мекотата на кашкавала (колкото повече използвате, толкова по-мек краен продукт ще получите). Яйцето също да бъде на стайна температура.
Разбийте леко яйцето с вилица, нарежете магданоза и чесъна. Сложете изварата в тенджера с дебело дъно, добавете маслото, нарязано на парчета, содата и солта.
Поставете съда на бавен огън и бъркайте непрекъснато, докато се получи еднородна разтопена смес. Бъркайте, защото тя ще загори в противен случай. Не допускайте да заври.
Сместа трябва да остане на котлона в продължение на около 10 минути.
Свалете от огъня и добавете яйцето, чесъна и магданоза.
Разбъркайте и изсипете всичко в огнеупорен съд, предварително подмазан с масло. Приберете в хладилника за 6 - 8 часа.
Кашкавалът ви е готов. Лесно и вкусно.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Спаначена запеканка с ориз и кашкавал
- Хрупкави солени кръгчета с различни вкусове
Коментари към Домашен кашкавал с чесън и магданоз