Горещ ябълков сайдер с бърбън, портокалов сок и подправки
Необходими продукти:
2 литра ябълков сайдер
120 милилитра портокалов сок
250 милилитра бърбън
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици зрънца карамфил
4 пръчки канела
1 чаена лъжица настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Налейте ябълковия сайдер и портокаловия сок в тенджера, прибавете захарта, зрънцата карамфил, пръчките канела и индийското орехче.
Затоплете комбинацията на бавен огън в продължение на 15 минути, след което прецедете и смесете течността с бърбъна.
Разпределете напитката в подходящи чаши, украсете с портокалови резени, пръчка канела и поднесете.
Вместо бърбън може да използвате бренди или уиски.
Наздраве!
Снимка: therumdiary.ru
Коментари към Горещ ябълков сайдер с бърбън, портокалов сок и подправки