Глазирани моркови с мандарини

Необходими продукти:
- 1 килограм моркови
- зехтин
- глава чесън
- 4 дафинови листа - сушени или пресни
- 4 мандарини
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжица мед
- 1 супена лъжица оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Почистете морковите и ги обелете.
Сложете ги между две шишчета и поставете в единия край ножа. Започнете да въртите моркова и така спираловидно ще го нарежете, без да разрязвате докрай моркова и да го разделяте.
Сложете ги в две големи тави, полейте със зехтин, подправете със сол пипер, добре ги разбъркайте.
Без да белите чесъна, сложете по няколко скилидки в двете тави, сложете дафиновия лист и покрийте с фолио. Печете за 1 час, свалете фолиото и допечете още 20 минути.
Междувременно направете глазурата - настържете фино корите от мандарините и изстискайте сока им.
Разтопете маслото и към него добавете сока от мандарина, оцета и меда, подправете на вкус.
Полейте със соса морковите и ги разбъркайте, печете ги още 15-20 минути, докато се карамелизират.
Изстискайте чесъна от скилидките и сервирайте морковите.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
НовПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Морков
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил
- Див морков
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Морковена халва по индийска рецепта
- Консумирайте морковена супа срещу диария
Коментари към Глазирани моркови с мандарини