Веган ганаш
Ганашът е чудесният завършек на всяка торта или бонбони. Класическата рецепта за приготвянето му включва животинска сметана. Ако по една или друга причина избягвате консумирането на млечни продукти, сега ще ви дадем вариант как да приготвите ганаш, така че той да отговаря на вашите предпочитания.
Необходими продукти:
- 450 грама черен шоколад
- 400 грама кокосово мляко от консерва
- 1/2 чаена лъжица ванилия
Начин на приготвяне:
Нарежете шоколада на дребно и го сложете в купа.
В малка касерола сгорещете кокосовото масло. Точно в момента преди да заври, свалете от котлона и излейте върху шоколада.
Изчакайте 3-4 минути, за да се размекнат шоколадовите парченца и разбъркайте, до получаването на еднородна смес.
Прибавете ванилията и сте готови.
Използвайте ганаша, както решите - за торта, бонбони или консумирайте просто така, за още по-голямо удоволствие.
thespruceeats.com
Коментари към Веган ганаш