Брауни от черен боб и фъстъчено масло
Необходими продукти:
60 милилитра олио от гроздови семенца
400 грама консерва черен боб, отцеден
130 грама захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
30 грама какао
1/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
3 големи цели яйца + 1 жълтък
75 грама черен шоколад, нарязан на ситно
70 грама фъстъчено масло
10 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Намазнете с малко гроздово олио квадратна тавичка, след което постелете лист хартия за печене.
Изплакнете боба и го подсушете с кухненска хартия.
Смелете го заедно със захарта, 60 милилитра олио от гроздови семки и ваниловия екстракт.
Прибавете какаото, бакпулвера и солта, пулсирайте няколко пъти с блендера. Прибавете едно по едно яйцата и жълтъка, като след всяко разбърквайте добре. Добавете нарязания на ситно шоколад и за последно разбъркайте.
Изсипете сместа в приготвената тавичка и изравнете.
Разбъркайте фъстъченото масло с пудрата захар. Ако е много гъста сместа, прибавете 1/2 чаена лъжица олио от гроздови семена. С лъжица направете няколко купчинки върху бобената смес и с клечка разнесете, за да се украси.
Печете за около 18-20 минути до готовност, като центърът трябва да остане мек при печенето. Охладете за 20 минути в тавата, след което извадете и изстудете напълно върху решетка.
Съхранявайте до 5 дни в хладилник.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадово брауни с фурми и сладки картофи
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Бананово брауни с мед без брашно
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Веган брауни с тахан и сладки картофи
- Бързо шоколадово брауни от три съставки
- Плодово брауни от фурми и сушени сини сливи с орехи и мед
- Лесен безглутенов сладкиш (брауни)
- Шоколадово брауни с цели вишни и крем от извара
- Бърза идея за коледни браунис във формата на елхички
Коментари към Брауни от черен боб и фъстъчено масло