Бисквитки с халва и сусам
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша тахан халва
- 3 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжици набухвател за тесто
- 1 чаена чаша захар на пясък
- 200 грама масло
От посоченото количество продукти се получават около 60 бисквитки като точният им брой зависи от размера, в който ще ги направите.
Начин на приготвяне:
С помощта на кухненски робот смесете халвата с брашното и бакпулвера, захарта и маслото (със стайна температура). Може да омесите тестото и с ръце.
Накъсайте го на топчета с големина на орех и ги подредете в подмазана с олио тава, поръсена с брашно (или покрийте дъното й с пергамент).
Ако тестото се получи прекалено сухо, налейте 2 супени лъжици вода.
Притиснете топчетата с длан, за да се сплескат и да станат плоски. Поръсете със семена сусам и заравнете повърхността.
Изпечете бисквитките за 13-15 минути във фурната, градусите да са 180.
Когато ги извадите, те ще са доста меки, но нека се охладят малко и прехвърлете върху решетка, докато изстинат напълно.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: shefcookie.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Бисквитки с халва и сусам