Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бисквитени рулца с шамфъстък и боровинки

Бисквитени рулца с шамфъстък и боровинки

Бисквитени рулца с шамфъстък и боровинки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/4 чаена чаша почистен шамфъстък
  • 2 супени лъжици бяла захар
  • 3 супени лъжици разтопено масло
  • 1 1/4 чаена чаша сушени червени боровинки
  • 1 чаена чаша масло на стайна температура
  • 1 чаена чаша пресята пудра захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша бяла захар
  • 1 яйце
  • 2 1/2 чаена чаша брашно

Начин на приготвяне:

Смелете шамфъстъка до гладкост, ако останат някои частици по-едри, това не е проблем, важно е по-голямата част да е фино смляна.

Смесете с 2 супени лъжици захар, полейте с разтопеното масло и разбъркайте добре. Смелете и боровинките, след което ги добавете към ядките.

Мекото масло и пресятата пудра захар смесете с ванилията, бакпулвера, солта и 1/2 чаена чаша бяла захар. Разбийте с миксер, докато стане бяла, пухкава смес за 2-3 минути. Добавете яйцата, след като се усвоят от сместа, сложете брашното, разбърквайте на ниска степен на миксера.

Прехвърлете тестото върху добре набрашнен лист хартия за печене и разточете на правоъгълник. Поръсете с боровинките и шамфъстъка, а краищата намажете с вода, след което навийте на руло. Увийте във фолио и замразете за 1 час, или охладете между 4 и 8 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 175 градуса, застелете тава с пекарска хартия или сложете силиконова подложка за печене, ако разполагате с такава.

Нарежете рулото на 12 филийки, които подредете в тавата и опечете за 13-15 минути, докато започнат леко да порозовяват.

Охладете за 10 минути в тавата, след което прехвърлете на удобно място, за да изстинат напълно.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно