Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешка дроб сарма с було и заливка

Агнешка дроб сарма с було и заливка

Агнешка дроб сарма с було и заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама агнешки субпродукти (черен дроб, сърце и други по ваш избор)
  • 1 среден морков
  • връзка зелен лук
  • олио
  • 1/2 чаена чаша ориз (басмати)
  • бульон или вода
  • магданоз и джоджен
  • агнешко було


За заливката:

  • яйца
  • кисело мляко

 

Начин на приготвяне:

Сварете субпродуктите до готовност.

В голямо количество горещо олио изсипете ситно нарязания морков, а няколко минути по-късно прибавете и накълцания зелен лук. Запържете продуктите.

зелен лук

Когато омекнат достатъчно, изсипете ориза в съда и нека се приготвя в продължение на 15 минути. След това налейте малко бульон или вода и изсипете сварените агнешки дреболии.

ориз

субпродукти

Оставете сместа да се задушава около 10 минути. Ако е необходимо, налейте още малко вода (1/2-1 чаена чаша).

магданоз
Накрая поръсете със зелените подправки (нарязаните магданоз и джоджен). Разбъркайте и прехвърлете в тава.

магданоз

Покрийте с булото и изпечете за 30-40 минути.

агнешко було
Разбийте няколко яйца с кисело мляко и залейте дроб сармата, когато бъде готова. Върнете във фурната за още 10 минути, за да се запече заливката и да се превърне в апетитна коричка.

агнешка дроб сарма

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alex-barbov.livejournal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноХранене при...ИсторияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки