Агнешка дроб сарма с було и заливка
Необходими продукти:
- 600 грама агнешки субпродукти (черен дроб, сърце и други по ваш избор)
- 1 среден морков
- връзка зелен лук
- олио
- 1/2 чаена чаша ориз (басмати)
- бульон или вода
- магданоз и джоджен
- агнешко було
За заливката:
- яйца
- кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сварете субпродуктите до готовност.
В голямо количество горещо олио изсипете ситно нарязания морков, а няколко минути по-късно прибавете и накълцания зелен лук. Запържете продуктите.
Когато омекнат достатъчно, изсипете ориза в съда и нека се приготвя в продължение на 15 минути. След това налейте малко бульон или вода и изсипете сварените агнешки дреболии.
Оставете сместа да се задушава около 10 минути. Ако е необходимо, налейте още малко вода (1/2-1 чаена чаша).
Накрая поръсете със зелените подправки (нарязаните магданоз и джоджен). Разбъркайте и прехвърлете в тава.
Покрийте с булото и изпечете за 30-40 минути.
Разбийте няколко яйца с кисело мляко и залейте дроб сармата, когато бъде готова. Върнете във фурната за още 10 минути, за да се запече заливката и да се превърне в апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alex-barbov.livejournal.com
Коментари към Агнешка дроб сарма с було и заливка