Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешка дроб сарма със заливка

Агнешка дроб сарма със заливка

от 07 апр 2015г., обновено на 23 ное 2015г.
Агнешка дроб сарма със заливка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 глави стар лук

2 - 3 пера зелен лук

500 грама агнешки дреболии по ваш избор

200 грама кръглозърнест ориз

сух или пресен джоджен на вкус

смлян черен пипер на вкус

600 милилитра вода

4 - 5 супени лъжици олио

 

За заливката:

3 яйца

250 грама кисело мляко

1 - 2 супени лъжици брашно

200 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте добре дреболиите, сложете ги в тенджера с вода. Нека тя заври на среден и отстранете образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица.

Подсолете на вкус и оставете дреболиите да се сварят до готовност на ниска температура.

Когато това стане, извадете от водата, нека се охладят и нарежете на малки кубчета.

В отделен съд запържете в олио двата вида лук, нарязан ситно, налейте малко вода (около 100 милилитра) и оставете да се задушават около 10 минути под капак. След това добавете ориза и задушете до прозрачност.

Идва ред на дреболиите, изсипете и тях при останалите продукти, разбъркайте, подправете на вкус. Налейте 3 чаши вода и нека всичко се задушава в продължение на 5 минути.

След това прехвърлете сместа в тава и поставете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 - 30 минути (докато оризът поеме почти всичката течност).

 

Разбийте яйцата заедно с киселото мляко, водата и брашното. С получената смес залейте дроб сармата и върнете във фурната до образуването на златиста коричка на повърхността.

 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Агнешка дроб сарма с було и заливка Агнешка дроб сарма с було и заливка
5.0/5 3 оценки

Коментари към Агнешка дроб сарма със заливка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Агнешка дроб сарма със заливка
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 19:38
    Коментирайте "Агнешка дроб сарма със заливка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Агнешка дроб сарма с було и заливка
  • Агнешки черен дроб – състав и ползи за организма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

преди 649 дни, 10 часа и 20 мин.

Карсил - пречиства ли черния дроб след употреба на наркотици и опиати?

преди 1771 дни, 10 часа и 39 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 4 дни, 7 часа и 39 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 11 дни, 3 часа и 49 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 20 часа и 30 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 25 дни, 3 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ УЪРЛД КУРКУМА С ДЖИНДЖИФИЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР капсули * 180

ОКЛИС гранули за перорален разтвор в саше 400 мг * 20

ЛИПОКАНТЕ таблетки 4 мг * 30

АЛЕРТЕСИН филмирани таблетки 10 мг * 7

ТРИГРИМ таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:08:21

ДИАПРЕЛ MR таблетки 60 мг * 56

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:06:16

ВОДА ЗА УСТА ЕЛУДРИЛ КЛАСИК 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:03:36

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: Венци от 08 юли 2025г. в 16:31:06

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:10:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival