Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешка дроб сарма със заливка

Агнешка дроб сарма със заливка

от 07 апр 2015г., обновено на 23 ное 2015г.
Агнешка дроб сарма със заливка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 глави стар лук

2 - 3 пера зелен лук

500 грама агнешки дреболии по ваш избор

200 грама кръглозърнест ориз

сух или пресен джоджен на вкус

смлян черен пипер на вкус

600 милилитра вода

4 - 5 супени лъжици олио

 

За заливката:

3 яйца

250 грама кисело мляко

1 - 2 супени лъжици брашно

200 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте добре дреболиите, сложете ги в тенджера с вода. Нека тя заври на среден и отстранете образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица.

Подсолете на вкус и оставете дреболиите да се сварят до готовност на ниска температура.

Когато това стане, извадете от водата, нека се охладят и нарежете на малки кубчета.

В отделен съд запържете в олио двата вида лук, нарязан ситно, налейте малко вода (около 100 милилитра) и оставете да се задушават около 10 минути под капак. След това добавете ориза и задушете до прозрачност.

Идва ред на дреболиите, изсипете и тях при останалите продукти, разбъркайте, подправете на вкус. Налейте 3 чаши вода и нека всичко се задушава в продължение на 5 минути.

След това прехвърлете сместа в тава и поставете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 - 30 минути (докато оризът поеме почти всичката течност).

 

Разбийте яйцата заедно с киселото мляко, водата и брашното. С получената смес залейте дроб сармата и върнете във фурната до образуването на златиста коричка на повърхността.

 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Агнешка дроб сарма с було и заливка Агнешка дроб сарма с було и заливка
5.0/5 3 оценки

Коментари към Агнешка дроб сарма със заливка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Агнешка дроб сарма със заливка
    www.framar.bg 
    на 22 May 2025 в 11:21
    Коментирайте "Агнешка дроб сарма със заливка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Агнешка дроб сарма с було и заливка
  • Агнешки черен дроб – състав и ползи за организма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

преди 602 дни, 2 часа и 3 мин.

Карсил - пречиства ли черния дроб след употреба на наркотици и опиати?

преди 1724 дни, 2 часа и 23 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 5 дни, 23 часа и 25 мин.

Какво представлява прозяването

преди 10 дни, 14 часа и 26 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 10 дни, 14 часа и 37 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 10 дни, 14 часа и 44 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАРТМАН ОМНИФИКС Е ХИПОАЛЕРГИЧНА САМОЗАЛЕПВАЩА ЛЕНТА 5 см / 10 м * 1

КАЛИВИТА ОКСИ КРИСТАЛ 50 мл

АСАМ КРОЙТЕРХОФ ПЪРФЕКТ МЕЙК ЪП ФОН ДЬО ТЕН 30 мл

ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С 2% РЕТИНОЛ 30 мл

МАСЛО ОТ МЕНТА капсули 200 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНАЛАБС АНДРОГРАФИС МАГНАВИР капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 11:00:49

ВИТАМИН B6 капки 30 мл ОМЕГА ВИТА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:58:27

НЕРВОХИЛ Н таблетки * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:56:11

ДАЛАЦИН C твърди капсули 300 мг * 16 PFIZER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:55:06

ТАЗЕКТАН капсули 500 мг * 15 МОНТАВИТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:54:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival