Шоколадови кестени с фъстъчена паста

Необходими продукти:
- 400 грама фъстъчена паста
- 250 грама пудра захар
- 100 грама масло на стайна температура
За глазурата:
- 200 грама шоколад
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Смесете фъстъчената паста, маслото и пудрата захар в купа и размесете с ръце до получаването на еднородно "тесто". От него оформете "бонбони", подредете ги в поднос, застлан с хартия за печене и приберете в хладилника за час.
През това време начупете шоколада на парчета и го смесете с маслото, нарязано на кубчета. Разтопете продуктите на водна баня.
Когато извадите бонбоните от хладилника, забийте във всеки от тях по една клечка за зъби или коктейлно шишче и потопете до средата в шоколадовата глазура. Изчаквайте да се изтече излишния шоколад и подреждайте сладките изкушения върху хартия за печене. Отново приберете в хладилника, за да стегне глазурата.
Поднесете с чай или кафе.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ФЪСТЪЧЕН ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Домашни шоколадови бонбони
Коментари към Шоколадови кестени с фъстъчена паста