Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов терин с мус и глазура

Шоколадов терин с мус и глазура

от 17 яну 2014г., обновено на 14 окт 2019г.
Шоколадов терин с мус и глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

  • 225 грама захар
  • 125 грама какао
  • 5 яйца (отделете жълтъците от белтъците)

За муса:

  • 200 милилитра високомаслена сметана
  • 125 грама черен шоколад
  • 125 грама масло
  • 3 яйца (отделете белтъците от жълтъците)
  • 125 грама захар
  • 50 грама какао

За шоколадовата глазура:

  • 275 грама черен шоколад
  • 125 милилитра прясно мляко
  • 65 грама масло
  • 70 милилитра сметана с висока масленост

Начин на приготвяне:

Основата

Разбийте белтъците на пухкава пяна и без да спирате разбиването добавете половината от захарта на части (трябва да се получи лъскава гъста маса). Жълтъците разбийте с останалата захар, докато се получи пухкав крем. Към него добавете какаото, 1/4 от белтъците и разбъркайте до еднородност. След това старателно сложете и останалото количество от разбитите белтъци, бъркайки сместа отдолу нагоре.

Подмажете с масло тава с размери около 40 х 30 (20) см, застелете дъното й с хартия за печене, изсипете "тестото" и заравнете повърхността. Изпечете блата във фурната при 170 градуса в продължение на около 30 минути (трябва да започне да "пружинира", когато го натиснете с пръсти) и оставете да изстива. Когато това стане, прехвърлете в друг съд блата, обръщайки го и отстранете хартията.

Мусът

Разтопете шоколада с маслото на водна баня, разбъркайте, за да се получи гладка маса, свалете от котлона и добавете какаото. Разбийте жълтъците до бяло заедно с половината от захарта и добавете към шоколадовата смес. Сметаната разбийте в отделен съд до получаването на плътна пяна.

Белтъците разбийте до пухкава пяна, постепенно добавете останалата захар на части и разбийте до "твърда" пяна. Изсипете я при шоколадовия крем, добавете и сметаната.

Разрежете блата на пластове, заделете 1 от тях. Останалите разположете в тавата така, че да покрият дъното и стените на съда. Изсипете шоколадовия мус във формата, притиснете го леко, а върху него сложете отделения пласт тесто. Увийте тавата с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.

Глазурата

Смесете млякото и сметаната, нека комбинацията да заври. Сложете в купа шоколада и маслото и вливайки горещата течност, разбъркайте добре, за да се разтопят продуктите и да се получи гладка и еднородна консистенция. Оставете глазурата да се втвърди на стайна температура, след което с нея намажете охладения терин (обърнат върху дъска) равномерно от всички страни. Приберете десерта отново в хладилника, докато глазурата стегне напълно.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши) Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов крем за торта (2 варианта) Шоколадов крем за торта (2 варианта)
  • Мус от бял шоколад с Бейлис Мус от бял шоколад с Бейлис
  • Шоколадов мус с мента и натрошен карамел Шоколадов мус с мента и натрошен карамел
0.0/5 0 оценки

Коментари към Шоколадов терин с мус и глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадов терин с мус и глазура
    www.framar.bg 
    на 26 September 2025 в 15:51
    Коментирайте "Шоколадов терин с мус и глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов крем за торта (2 варианта)
  • Мус от бял шоколад с Бейлис
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадов мус с мента и натрошен карамел
  • Бейлис шоколадов мус
  • Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
  • Шоколадов крем-десерт с прясно мляко и орехи
  • Баварски крем с бял шоколад
  • Шоколадов крем с банан и авокадо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лекарства сирациЛекарства сираци

Лекарства сираци

от 26 сеп 2025г.Прочети повече
Еднократна генна терапия помага на пациенти с алфа-таласемияЕднократна генна терапия помага на пациенти с алфа-таласемия

Еднократна генна терапия помага на пациенти с алфа-таласемия

от 26 сеп 2025г.Прочети повече
Модифицирани бактерии от салмонела помагат за унищожаването на ракови клеткиМодифицирани бактерии от салмонела помагат за унищожаването на ракови клетки

Модифицирани бактерии от салмонела помагат за унищожаването на ракови клетки

от 26 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 9 дни, 1 час и 48 мин.

Щракане при прозяване - спешна помощ

преди 9 дни, 4 часа и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао

Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао

от 13 апр 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЧЗ ИНТЕРПРОКС ПЛЮС ИНТЕРД.0.7 CONICAL 1.7мм * 6 бр

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЪМ ОРИДЖИНЪЛ УАЙТ 75 мл

КОРТАМЕТИЛ таблетки 16 мг * 20

БИОХЕРБА МУМИЙО (ХИМАЛАЙСКИ ШИЛАЖИТ) + ХРОМ - СМОЛА 20 г

ОМАЙНИЧЕ СТРЪК 30 г АПТЕКА БИЛКАРИЯ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 26 сеп 2025г. в 14:10:35

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 26 сеп 2025г. в 14:07:24

ЕХИНАЦЕЯ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 26 сеп 2025г. в 14:04:51

АРТЕ ВИТА ЙОДЕН КОМПЛЕКС С БИОСТИМУЛАТОР разтвор 450 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 26 сеп 2025г. в 14:04:35

РЕСПИГАРД капсули * 10 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 26 сеп 2025г. в 14:02:33
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival