Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов терин с мус и глазура

Шоколадов терин с мус и глазура

от 17 яну 2014г., обновено на 14 окт 2019г.
Шоколадов терин с мус и глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

  • 225 грама захар
  • 125 грама какао
  • 5 яйца (отделете жълтъците от белтъците)

За муса:

  • 200 милилитра високомаслена сметана
  • 125 грама черен шоколад
  • 125 грама масло
  • 3 яйца (отделете белтъците от жълтъците)
  • 125 грама захар
  • 50 грама какао

За шоколадовата глазура:

  • 275 грама черен шоколад
  • 125 милилитра прясно мляко
  • 65 грама масло
  • 70 милилитра сметана с висока масленост

Начин на приготвяне:

Основата

Разбийте белтъците на пухкава пяна и без да спирате разбиването добавете половината от захарта на части (трябва да се получи лъскава гъста маса). Жълтъците разбийте с останалата захар, докато се получи пухкав крем. Към него добавете какаото, 1/4 от белтъците и разбъркайте до еднородност. След това старателно сложете и останалото количество от разбитите белтъци, бъркайки сместа отдолу нагоре.

Подмажете с масло тава с размери около 40 х 30 (20) см, застелете дъното й с хартия за печене, изсипете "тестото" и заравнете повърхността. Изпечете блата във фурната при 170 градуса в продължение на около 30 минути (трябва да започне да "пружинира", когато го натиснете с пръсти) и оставете да изстива. Когато това стане, прехвърлете в друг съд блата, обръщайки го и отстранете хартията.

Мусът

Разтопете шоколада с маслото на водна баня, разбъркайте, за да се получи гладка маса, свалете от котлона и добавете какаото. Разбийте жълтъците до бяло заедно с половината от захарта и добавете към шоколадовата смес. Сметаната разбийте в отделен съд до получаването на плътна пяна.

Белтъците разбийте до пухкава пяна, постепенно добавете останалата захар на части и разбийте до "твърда" пяна. Изсипете я при шоколадовия крем, добавете и сметаната.

Разрежете блата на пластове, заделете 1 от тях. Останалите разположете в тавата така, че да покрият дъното и стените на съда. Изсипете шоколадовия мус във формата, притиснете го леко, а върху него сложете отделения пласт тесто. Увийте тавата с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.

Глазурата

Смесете млякото и сметаната, нека комбинацията да заври. Сложете в купа шоколада и маслото и вливайки горещата течност, разбъркайте добре, за да се разтопят продуктите и да се получи гладка и еднородна консистенция. Оставете глазурата да се втвърди на стайна температура, след което с нея намажете охладения терин (обърнат върху дъска) равномерно от всички страни. Приберете десерта отново в хладилника, докато глазурата стегне напълно.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши) Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов мус с бита сметана Шоколадов мус с бита сметана
  • Шоколадов крем с банан и авокадо Шоколадов крем с банан и авокадо
  • Мус от бял шоколад с Бейлис Мус от бял шоколад с Бейлис
0.0/5 0 оценки

Коментари към Шоколадов терин с мус и глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадов терин с мус и глазура
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 01:12
    Коментирайте "Шоколадов терин с мус и глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадов мус с бита сметана
  • Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
  • Шоколадов крем за торта (2 варианта)
  • Мус от бял шоколад с Бейлис
  • Баварски крем с бял шоколад
  • Шоколадов крем с банан и авокадо
  • Шоколадов крем с фъстъчено масло и сметана
  • Шоколадов мус с чили
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Крем Алпенкройтер/Alpenkrauter Emulsie 100 мл при болки в ставите и мускулите от Германия

преди 929 дни, 11 часа и 4 мин.

Мнения за този продукт крем АВЕН ФИЗИОЛИФТ ФИЛЪР ЗА ЗАПЪЛВАНЕ НА ДЪЛБОКИ БРЪЧКИ И БРАЗДИ за очи и устни. Има ли ефект ?

преди 2124 дни, 27 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 8 часа и 56 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 15 часа и 57 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 8 часа и 14 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 7 часа и 39 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао

Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао

от 13 апр 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕНАП H таблетки * 20 KRKA

ДЕТСКИ АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ HS-20C

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ВЪЗРАСТНИ + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА желирани * 60 ФОРТЕКС

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:07:17

ТАМИФЛУ капсули 75 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:06:38

НАЗОПАС капки за нос 0.25 мг / мл 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:05:34

БИЗОР таблетки 5 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:03:48

РЕСПИВАКС таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:02:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival