Пухкава лимонова палачинка

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 щипка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 големи яйца
- 1 супена лъжица разтопено масло
За топинга:
- 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- пудра захар
- пресни плодове
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разтопете 1 супена лъжица масло в тиган /подходящ за фурна/ или кръгла форма за печене с диаметър 23 сантиметра.
- В купа смесете брашното, солта и захарта.
- В друга купа разбийте яйцата, добавете прясното мляко, ванилията и 1 супена лъжица разтопено масло и разбъркайте.
- Добавете течните към сухите съставки и бъркайте до гладка смес.
- Изсипете палачинковото тесто в тигана и печете около 20-25 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете от фурната и поръсете с лимонов сок и пудра захар.
- Гарнирайте палачинката с пресни плодове и я поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: kingarthurflour.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТО * 20 ФИТОЛЕК
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на лимон
- Палачинки без яйца
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Гранадила - ползи за здравето
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Кактус
Коментари към Пухкава лимонова палачинка