Пилешки кюфтета с рулца от раци
Необходими продукти:
500 грама пилешка кайма
300 грама рулца от раци
100 грама лук
2 филии хляб
50 милилитра прясно мляко
1 яйце
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Отстранете кората на филиите хляб, вътрешната част сложете в прясното мляко. Обелете лука, нарежете го ситно. Рулцата от раци нарежете на малки кубчета.
Прибавете така подготвените продукти при каймата, подправете със сол и смлян черен пипер, омесете. Чукнете 1 яйце, омесете отново и оформете кюфтета от сместа.
Оваляйте ги в галета и изпържете в нагорещено олио до златисто от двете страни.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пилешки кюфтета с картофи
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
- Паста пене с пилешки кюфтета
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Кюфтета от пилешка кайма в доматен сос с лук
- Панирани пилешки кюфтета с моцарела
- Пилешки кюфтета с плънка от шунка и кашкавал
- Кюфтета от пилешки дробчета с картофи и чесън
Коментари към Пилешки кюфтета с рулца от раци