Мексикански яйца по селски

Необходими продукти (за 6 порции):
6 яйца
6 царевични питки Тортиля
400 грама консервирани домати в собствен сок
450 грама пържено бобено пюре
кашкавал или сирене Фета
1 чаена лъжица зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка халапеньо
1/2 чаена лъжица смлян кимион
1/4 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
1 лайм
кориандър на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и лука, чушката почистете от семената и нарежете лютите зеленчуци ситно. след това ги изпържете заедно в нагорещен зехтин в продължение на 4-5 минути. Подправете с кимиона, солта и черния пипер, разбъркайте.
Прибавете доматите заедно със сока и нека сосът кипне. Щом това стане, оставете да се вари около 5 минути (докато се сгъсти), като не забравяте да разбърквате. Свалете от котлона.
Напръскайте тиган със зехтин и в него затоплете царевичните питки. Разпределете ги в чинии, а върху всяка тестена основа сложете по 2 супени лъжици от бобеното пюре, по 1 изпържено яйце, по две супени лъжици доматено пюре. Поръсете с нарязан кориандър, ако желаете, а най-отгоре - настърган кашкавал или сирене Фета.
Украсете с резени лайм или авокадо.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Снимки: steaklovers.ru; powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Подлучени яйца в сос от домати и чушки
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Бъркани яйца с шунка, домати и чушки
- Бъркани яйца с прясно мляко
Коментари към Мексикански яйца по селски