Кафе по арабски

Необходими продукти:
1/2 литра вода
3 ч. л. натурално кафе (може за промените количеството според предпочитанията ви)
3 ч. л. захар
1/4 ч. л. смляна канела
1/4 ч. л. смлян кардамон
1/2 ч. л. ванилин
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта на дъното на джезве и сложете на котлона, оставете така, докато захарта не придобие кафеникав оттенък. Налейте водата (може да използвате вряща), за да не чакате карамелът дълго време да се разтопи. Смесете кафето и подправките, изчакайте водата да заври и свалете съда от огъня. Сложете кафето, отново поставете на котлона, нека кипне, но не варете. Ако се придържате към традициите, следва да прецедите. Разлейте в чаши и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПАЧУЛИ И ВЕТИВЕР 250 мл
СОУ СИМПЪЛ НАТУРАЛЕН АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО С КАФЕ И ВАНИЛИЯ 100 мл
БИО КАФЕ ОТ ЖЪЛЪДИ И БИЛКИ 200 г DARY NATURY
БИО КАФЕ ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА, КОРЕН ОТ ГЛУХАРЧЕ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Отслабване с мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Канелено дърво, Канела
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Полезни свойства на канелата
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Канелени сладки с мед
- Открийте 5 потенциални странични ефекта на кафето
Коментари към Кафе по арабски