Картофени хапки с бекон и кашкавал

Необходими продукти:
2 чаени чаши охладено картофено пюре
ивици бекон
1 яйце
1/2 чаена чаша галета
кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
клечки за зъби
олио за пържене
заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа картофеното пюре с яйцето и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. От комбинацията оформете топчета, в средата на всяко сложете по парченце кашкавал. След това оваляйте в галета, увийте в ивици бекон и закрепете с помощта на клечки за зъби. Изпържете хапките в голямо
количество нагорещено олио за около 2-3 минути, докато се образува златиста коричка на повърхността.
Готовите хапки изваждайте върху хартия, за да може тя да поеме излишната мазнина.
Поднесете предястието топло, докато кашкавалът е разтопен, със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: naget.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
Коментари към Картофени хапки с бекон и кашкавал