Домашни целувки с течен шоколад Нутела

Необходими продукти:
- 3 яйчни жълтъка със стайна температура
- 3/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша течен шоколад Нутела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 130 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте белтъците на сняг.
- Постепенно добавете захарта, ванилията и оцета.
- Разбийте със средна скорост в продължение на 6-7 минути до плътна и лъскава смес, в която се усещат и малко песъчинки захар.
- Разтопете течния шоколад на водна баня и го изсипете равномерно върху разбитите белтъци, без да разбърквате.
- Оформете целувките, като изсипете 1 супена лъжица от сместа в тавата и продължите със същата мярка, като оставяте около 2,5 сантиметра между тях.
- Печете в продължение на 40-50 минути, изключете фурната и ги оставете в нея за 1 час.
- Оставете шоколадовите целувки да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Домашни шоколадови пуканки
Коментари към Домашни целувки с течен шоколад Нутела