Вишнев сладкиш с шоколад
Необходими продукти:
150 грама пшенично брашно
250 грама захар (150 за тестото и 100 за поръсване)
150 грама масло
4 яйца
700-800 грама вишни (пресни или замразени)
50 грама млечен шоколад
3-4 с. л. орехи
1 грам ванилин
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пяна. Маслото (размекнато) смесете със захарта, добавете жълтъците, настъргания шоколад, брашното и най-накрая разбитите белтъци. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.
Подмажете тава с масло, изсипете сместа в нея и заравнете с помощта на шпатула. Най-отгоре подредете вишните, нека потънат леко в тестото.
В отделен съд смесете захарта, която сте приготвили за поръсване, пудрата захар, орехите и поръсете равномерно плодовете.
Печете при 180 градуса около 30-35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
След като се изпече, оставете да изстине, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИОХЕРБА ВИШНА капсули 450 мг * 100
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ЕКСТРАКТ ОТ ВИШНИ ОТ СОРТ МОНТМОРЕНСИ капсули * 30 HOLLAND & BARRETT
ГЕЛАДРИНК прах ВИШНА 280 г ORLING
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Вишнев сладкиш с шоколад