Тахан халва

Тахан халвата се приготвя от вътрешната част на сусамените зърна. Точно там концентрацията на биоактивни вещества е изключително висока. Този продукт е богат на цинк, магнезий манган, мед, калций – пълен набор от минерали за сърцето, затова халвата е добра профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания. В нея има и фосфор; витамини от група В; аскорбинова киселина; витамини F и Е, които подобряват работата на белите дробове, забавят развитието на рак на червата, предотвратяват остеопороза, помагат при мигрена.
Противопоказания
Халвата е вредна за всички, които страдат от затлъстяване, захарен диабет, имат проблеми с обмяната на веществата, алергични са към някоя от съставките или към самия продукт. Тези хора, трябва да я консумират разумно.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 3.9 мл. |
Белтък | 12.7 гр. |
Мазнини | 29.9 гр. |
Въглехидрати | 50.6 гр. |
Калории | 510 кал. |
Витамини и минерали
витамини В, F, Е; цинк, магнезий, манган, мед, калций |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
ХАРМОНИКА БИО БАДЕМОВ ТАХАН 250 г
СИЛТОНА ТАХАН ОТ БЯЛ ТРЪН 300 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
ХАРМОНИКА БИО ЧЕРЕН ТАХАН 250 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
СТАТИЯТА е свързана към
- Сладкарски изделия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- 13 причини да включите тахана в менюто си
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Чийзкейк с халва и орехи
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Здрави и красиви с Деси: Празнична салата с таханов дресинг
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
Коментари към Тахан халва