Ароматна запечена франзела с подправки, масло и кашкавал
Необходими продукти:
200 грама масло
250 грама кашкавал
връзка зелен лук
връзка магданоз и копър
3 скилидки чесън
1 франзела
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на ситно ренде.
Разтопете маслото в микровълнова печка за 1 минута в съд с капак.
Нарежете зеления лук.
Накълцайте на ситно копъра и магданоза.
Смесете маслото, зелените подправки, кашкавала и лука. Намачкайте с вилица, за да се получи еднородна консистенция.
Обелете чесъна, намачкайте го с преса и го добавете към плънката. Нарежете франзелата на три части, след това всяка от тях разрежете надлъжно (както е показано на снимката).
Притиснете с пръсти вътрешната част на франзелата, за да се побере повече от сместа и напълнете.
Стегнете с конец всяко парче, за да не се разпадне при запичането.
Застелете тава с хартия за печене, върху нея подредете закуската. Сложете във фурната при 180 - 200 градуса за около 10 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 гр. ЗДРАВНИЦА
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Калоферче
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Обикновен маслен крем
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Ароматна запечена франзела с подправки, масло и кашкавал