Хранене при епидермофития
Епидермофитията е заразна болест с инфекциозен характер, която се причинява от гъбички от вида дерматофити.
Полезни продукти при епидермофития
- киселомлечни продукти;
- хляб и хлебни продукти, изготвени от пълнозърнесто брашно;
- чесън, лук, спанак, хрян;
- плодове: да се наблегне на цитрусите, защото те подсилват имунитета, дава на организма необходимото количество витамин С, от който гъбичките "се страхуват";
- зеленчуци;
- ядки;
- зърнени култури (особено пшенични кълнове), които да представляват около 70% от храната;
- сокове и компоти (леко кисели и разредени).
Опасни и вредни продукти при епидермофития
- мазна храна;
- ястия, приготвени от и с гъби;
- хляб и други тестени изделия от бяло висококачествено брашно и с мая;
- изделия със съдържание на захар.
Всички тези храни създават идеални условия за паразитиране на гъбичките.
Източник:
edaplus.info
Снимки: opeka39.ru
Още по темата:
Коментари към Хранене при епидермофития