Начало Хранене Рецепти Напитки Алкохолни напитки Топла сангрия с нар и портокал

Топла сангрия с нар и портокал

Топла сангрия с нар и портокал - изображение

Сангрия е емблематична напитка за Испания - комбинацията от плодове и вино е позната на любителите на средиземноморската страна. Хубавото е, че лесно може да си приготвите тази сангрия у дома. И ако през лятото я предпочитаме студена и разхлаждаща, то сега ви представяме един вариант, подходящ за студените зимни вечери, когато се нуждаете от нещо вкусно и сгряващо. А ако искате да впечатлите вашите гости по време на коледните празници, задължително следвайте стъпките по-долу и се насладете на една различна и много вкусна празнична напитка.

Необходими продукти:

  • 750 милилитра сухо червено вино (например мерло)
  • 2 чаени чаши сок от нар
  • 1 1/2 чаени чаши сок от портокал
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 1 1/2 чаена чаша вода
  • 1/2 чаена чаша бренди
  • 2 малки портокала
  • 1/3 чаена чаша семена от нар

Начин на приготвяне:

Сложете виното, соковете от нар и портокал заедно със захарта, водата и брендито в тенджера. Включете котлона на ниска температура, поставете съда върху него и разбърквайте съдържанието му от време на време. Когато течността започне да къкри и да се образуват леки мехурчета, свалете от огъня.

Нарежете двата портокала на тънки кръгли филийки, добавете ги към сангрията, сложете и семената от нар. Оставете за 20 минути напитката, за да се охлади и да стане приятна за консумация.

Сервирайте в чаши, като във всяка сложите от плодовете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти