Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински бъбреци с лук в масло

Свински бъбреци с лук в масло

Свински бъбреци с лук в масло - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама свински бъбреци
  • 1-2 глави лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица брашно
  • 50 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Почистете и разрежете напречно бъбреците, изплакнете ги под течаща вода. След това накиснете за 18-20 часа в студена вода, която от време на време сменяйте. Към края на този период налейте лъжица оцет.

След това поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Тогава я отцедете и изплакнете субпродукта под течаща вода.

Отново върнете бъбреците в тенджерата, сложете върху котлона и сварете до готовност (60-80 минути).

Извадете ги от бульона, изчакайте да се охладят на стайна температура и нарежете на парчета.

Докато бъбреците изстиват, направете соса.

Разтопете маслото в подходящ съд и добавете брашното. Разбъркайте, налейте 50-70 милилитра бульон и гответе още 5 минути.

Междувременно бързо измийте, нарежете лука и го изсипете в маслото. Разбъркайте, добавете бъбреците и след няколко минути намалете температурата на котлона.

Подправете, пак разбъркайте и пържете до готовност (около 3-5 минути).

Може да поднесете свинските бъбреци като допълнение към всякакви гарнитури, било то зеленчукови, зърнено-житни или макаронени.

По желание, след всички стъпки по приготвянето, описани по-горе, може да задушите продукта в домати или доматен сос, това ще придаде на ястието индивидуален привкус.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dinne.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястия