Сварен телешки мозък с масло и магданоз
Необходими продукти:
300 грама телешки мозък
50 грама масло
2 скилидки чесън
1/2 чаена чаша оцет
магданоз на вкус
1 - 2 дафинови листа
мащерка на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте мозъка и го сложете да престои в разтвор от оцета и вода за около 20 минути, след което отново измийте.
Нарежете магданоза, почистете субпродукта от плаки и вени.
Налейте вода в тенджера, сложете в нея няколко дафинови листа, мащерката, скилидките чесън и сол на вкус.
Когато течността заври, сложете мозъка и нека се приготвя в продължение на 40 минути на слаб огън.
Извадете в чиния, полейте с разтопеното масло и поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Коментари към Сварен телешки мозък с масло и магданоз