Пунш от бяло вино с ром и цитруси
Необходими продукти:
500 милилитра ром
250 грама захар (или мед)
750 милилитра сухо бяло вино
2 портокала
2 лимона
подправки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Затоплете виното до 70 градуса в керамичен или емайлиран съд. Прибавете захарта (или меда) и подправките. Част от цитрусите нарежете на едри парчета, а от останалите изцедете сока.
Сгорещете чашите, в които ще поднесете пунша, това може да направите с помощта на вряща вода.
Разпределете рома в тях, след това прясно изцедения цитрусов сок, парченца лимони и портокали и накрая налейте прецеденото горещо вино.
Ако прецените, може да разредите напитката с литър вода.
Пуншът е готов.
Снимка: medicmap.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНДРЕА МИЛАНО БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 6%, БИО 500 мл
НовАНДРЕА МИЛАНО БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 6% 500 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Студен безалкохолен цитрусов пунш
- Млечен пунш с яйце и коняк
- Студен пунш от бяло вино с лимон, ябълки и праскови
- Студен цитрусов пунш с шампанско и ананас
- Сметанов пунш с яйца, ром и коняк (гогол могол)
- Пунш от шампанско и ром с цитруси
- Ябълков пунш с портокал, джинджифил и канела
- Чаен пунш с червено вино и канела
- Млечен пунш с коняк
- Пунш
Коментари към Пунш от бяло вино с ром и цитруси