Пунш от бяло вино с ром и цитруси
Необходими продукти:
500 милилитра ром
250 грама захар (или мед)
750 милилитра сухо бяло вино
2 портокала
2 лимона
подправки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Затоплете виното до 70 градуса в керамичен или емайлиран съд. Прибавете захарта (или меда) и подправките. Част от цитрусите нарежете на едри парчета, а от останалите изцедете сока.
Сгорещете чашите, в които ще поднесете пунша, това може да направите с помощта на вряща вода.
Разпределете рома в тях, след това прясно изцедения цитрусов сок, парченца лимони и портокали и накрая налейте прецеденото горещо вино.
Ако прецените, може да разредите напитката с литър вода.
Пуншът е готов.
Снимка: medicmap.ru
Коментари към Пунш от бяло вино с ром и цитруси